Bumerang

17 Haziran 2014 Salı

Portekiz-Lizbon Seyahati 1.Bölüm




Herkese merhaba. Bir haftalık Lizbon seyahatinden sonra nihayet blogumu yazmaya fırsat bulabildim. Seyahati bölümlere ayırdım çünkü yazacak çok şey var. Her seyahat öncesinde yaptığım gibi gitmeden Lizbon'u da araştırdım. Nereye gidilir? Nerede kalınır? Ne yenir? Bunun için seyahat siteleri ve bloglarından çok faydalandım. Özellikle cocuklageziyorum.com Behiye Hn. ve supergezginler.com Beyhan Hn.'ın tavsiyeleri de çok işe yaradı.



Öncelikle gezilecek yerler bölgelere ayrılıp, her bölgenin haritası üzerinde işaretlendi. Hedefimiz, Lizbon ve Porto olmasına rağmen Porto'da ciddi yağmur yağdığı bilgisini aldığımızda sadece Lizbon'a odaklandık. Gitmeden önce Lisboa Card'ı çok araştırdık. Diğer ulaşım ve müze kartlarından çok daha pahalı ama gideceğimiz çoğu yer ve ulaşımımızı sağlayabileceğimizi görünce 3 günlük Lizboa Card ve sonrasında normal bir ulaşım kartı ile seyahatimizi tamamlayabileceğimizi belirleyip, havaalanından 2 kişi için 78 Euro ödeyerek satın aldık.


Kartın üzerine kullanıldığı andan itibaren zaman bilgileri yazılıyor. 

Lizbon'da Tren, Tram, Metro ve Otobüs en çok kullanılan ulaşım araçları. Lisboa Card'ın ulaşım kartlarından farkı müzelerde, şehir içinde kullanılan ve mahalleleri birbirine bağlayan asansörlerde, anıtlarda ücretsiz olmasının yanısıra, bazı turlarda, saraylarda, oceanariumda ve bazı mağazalarda indirim yapması. Ayrıca kartı satın aldığınızda size verilen kitapçıkta gidilebilecek yerler hakkında bilgi ve bazı yerlerde geçerli kuponlar da var. Örneğin Sintra'da Pena Sarayı'nı geziyorsunuz bahçesi ayrı, girişi ayrı ücretlendirilmiş. Kitapçıkta her iki giriş için 2 Euroluk indirim kuponları mevcut.


Şehir içinde kullanmak için sonrasında istasyonlarda bulunan makinelerden satın alabileceğiniz kartlar mevcut.


Evet, haritalarımız, gezilecek yer bilgileri, kartlar hazır gezimiz başlasın. 2. Bölüm'de görüşmek üzere....

Sevgiler Başak 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder