Bumerang

19 Haziran 2014 Perşembe

Godzilla



Seyahate gitmeden önce izlediğim, hazırlıklar nedeniyle sizlerle paylaşamadığım "Godzilla" filmi, şu an vizyonda değil ama mutlaka bir şekilde izlenmeli. Breaking Bad'in methçi kimya hocası Bryan Cranston, Juliette Binoche, Aaron Taylor-Johnson başrolerde. Bugüne kadar izlediğimiz Godzillalardan ses ve görüntü efektleri açısından farklı ama mantık aynı, doğa kendini korur.


Konusuna gelince;

Japonya'da bir nükleer santralin yakınından oturan ve santralde çalışan Joe Brody ve eşi sabah evlerinden mutlu mutlu çıkıp santraldeki işlerine giderler. Joe eşini sismik araştırma için santralin aşağısına gönderir. Bir süredir gelen sinyallerin depremden değil uzun zamandır yeraltında radyasyonla gelişmekte olan bir yaratığa ait olduğu, santralin yerle bir olması ile anlaşılır, bu sırada Joe'nun karısı gözlerinin önünde ölür, santral kapatılır, olanlar halka açıklanmaz ve bölge karantina altına alınır. Yıllarca olayı çözmeye çalışan Joe'yu, Asker olan oğlu Japonya'da hapisten kurtarır ve beraber olayı çözmek için karantina altındaki santrale girerler. Gelişmekte olan yaratığı gözlemlemekte olan Japon bilim adamı Serizawa ve Joe'nun elindeki eski kayıtlar olayları çözmeye yardımcı olur. Ama insan gücü yeterli olmaz ve Godzilla devreye girer. Doğa kendi savaşını verecektir....







Bütün işi Brodylerin yapması, Japon bilim adamının sürekli ağzı açık "bu nasıl oldu" şeklinde bakması filmin en absürd tarafı.

Onun dışında görsel efektler açısından izlenmesi gereken güzel bir film.

Sevgiler Başak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder