Bumerang

22 Mart 2014 Cumartesi

iWatch hakkında son dedikodular


iWatch halen prototip aşamasında. Apple’ın yeni çıkacak ilk ürünü ise 12” MacBook.

Apple dedikoduları ve sızıntıları hakkında güvenilir bir kaynak olarak bilinen bir kişinin yayınladığı mesaja göre, Cupertino’dan bu yıl lansmanı yapılacak ilk ürün yeni bir Macbook olacak.



Daha önce isabetli sızıntılar paylaşmış olan bir Weiphone.com kullanıcısı, Apple’ın 2014 yılı için ilk lansmanının beklenildiği gibi iwatch değil, 12 inch’lik bir Macbook Air olacağını iddia ederek, Apple bloglarının dikkatini çekti.

Paylaştığı metinde, Apple iwatch’un henüz mevcut olmadığını ve halen prototip aşamasında olduğunu belirtirken, bu nedenle iwatch duyurusunun daha uzunca bir süre yapılmayacağını iddia ediyor.

Yakın zamandaki gelişme, Macbook Air güncellemesi olacak!

Söz edilen MacBook Air’ın, mekanik tuşu olmayan yeni bir trackpad dizanynına sahip olacağı ve soğutucu fanının da bulunmayacağı belirtilirken, yeni ürünün “ipad+klavye” kombinasyonu şeklinde ortaya çıkacağı iddia ediliyor. 

Bir araştırma bilgileri portalı olan KGI’nin analistlerinden olan Ming-Chi Kuo tarafından da,  daha önce, Apple’ın Macbook için 2014 yılı planları arasında, 12 inch retina ekran olabileceği tahmini yapılmıştı.

Ming-Chi Kuo, Ekim 2013’deki yazısında, “11 inch’in portatifliğine ve 13 inch’in üretkenliğine sahip olacak 12 inch’lik modelin, çok kullanışlı olacağını düşünüyoruz. Yüksek çözünürlüklü ekran, Retina Macbook Pro’nun sıradışı görsel deneyimlerini de sunarken, mevcut MacBook Air’den çok daha hafif ve ince yapısı ile bulut bilişim döneminde, taşınabilirliğin önemini vurguluyor olacak.”

Weiphone.com’un raporuna göre, MacBook Air üzerinde güncellemeler yakın zamanda gerçekleşirken, MacBook Pro’da bir yükseltme ise Eylül ayından önce gerçekleşmeyecek.

Paylaşılan yorumda özellikle ilginç olan şey, Apple’ın iwatch ürünün halen prototip aşamasında olması. Çoğumuzun inancına göre, cihaz neredeyse hazır durumdaydı ve bu yıl içinde, hatta WWDC 2014 ile basın duyurusunun  yapılması beklenmekteydi. Eğer bu rapor doğru ise, şirket cihazın üretimine gelecek yıldan önce başlayamayacaktır.

Tamamen yeni bir ürünün lansmanının yapılması konusunda, Tim Cook’un omuzları üzerindeki büyük baskıyı düşündüğümüzde, haberin bir ölçüde moral bozucu olduğu söylenebilir.

Cupertino’nun, Apple TV’nin yeni bir versiyonu üzerindeki örtüyü kaldırması beklenirken, yayınlanan Weiphone.com raporunda, bu cihazdan da hiç söz edilmemekte. Siteye göre, Apple’ın 2014 yılı için ilk etkinliğinin gelecek ay veya hemen sonrasında yapılması bekleniyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder