Bumerang

25 Mart 2014 Salı

Fitbit One incelemesi



       Fitbit One yaklaşık 1 yıldır kullandığım bir cihaz. Adım sayar teknolojisinin son noktası diyebilirim. Sadece spor yapanlar için değil, herkesin kullanabileceği adımınızı, çıkılan kat sayısını, katedilen mesafeyi, yakılan kaloriyi ölçen, uyku düzeninizi takip eden, sessiz alarmı olan ve app'i ile yediğiniz yemekten içtiğiniz suya kadar hayatınızı ölçümlendiren müthiş bir cihaz. Üstelik gün içinde hareketiniz az ise bir yaşam koçu edasıyla "love ya, climb it, rock on, smooches, u can do it...vb" sizi gülümseten cümlelerle harekete teşvik eden bir dost.

Digital saat, adım-kat-mesafe-kalori ölçer özelliklerinin yanısıra minik bir çiçeğe sahipsiniz ve siz hareket ettikçe çiçeğiniz büyüyor.



Kutu içeriğinde bir adet kol bantı, şarj bağlantısı, üzerinizde taşımak için klipsli kılıf bulunuyor. Kol bandının görevi ister spor yaparken, isterseniz uyurken fitbit'i üzerinizde bulundurabilmek. Uyurken diyorum çünkü fitbit aynı zamanda uyku düzeninizi ölçümleyen bir cihaz.



Bu şekilde kolunuza bağladıktan sonra cihazın üzerindeki tuşa basılı tutuyorsunuz ve sabah uyandığınızda yine basılı tutarak kapatıyorsunuz. Ve sabah kalktığınızda kaç saat uyumuşsunuz, gece uyurken kaç kez uyanmışsınız yada  kıpırdanmışsınız hepsini uygulamaya bağlanıp görebilirsiniz.


Bunun dışında uygulamasında günlük olarak ölçümlerinizi, şarj durumunuzu, fitbit kullanan diğer arkadaşlarınızın durumunu görebilir hatta onlara mesaj gönderebilirsiniz.


Ayrıca silent alarm özelliği var. Örneğin kolunuza bağlayıp yattınız ve sabaha karşı 3:00'de kalkacaksınız. Ama evdekileri rahatsız etmek istemiyorsunuz. Hemen silent alarmı kurun ve uykuya dalın gece tam 3:00'de minik minik titreşimlerle sadece sizi uyandırıyor.

Bu kadar işi de bu küçücük cihaz yapıyor. Size de bolca hareket etmek düşüyor.

Sevgilerimle
Başak




5 yorum:

  1. Gayet kullanışlı gözüküyor , böyle bir şey almayı düşünüyorum.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Artık Apple Türkiye online sitesinde de satılıyor. Kullanımla ilgili bir sorunuz olursa yardımcı olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saat gibi kola takma zorunluluğu olmamasından dolayı fitbit flexe göre daha cazip, pil ömrü konusunda bilgi verebilirmisiniz birde ürünün sizce eksi tarafları nelerdir ?

      Sil
    2. Çok haklısınız, istediğiniz şekilde kullanabildiğiniz gibi, çantanıza bile koyabiliyorsunuz. Pili gerçekten çok uzun gidiyor. Ben spor yapan biri olarak hergün kullanmama rağmen 2 haftayı geçiyor şarj sürem. Eksi tarafları app ile senkronizasyonunda vardı. Onu da son güncelleme ile çözdüler.

      Sil
  3. Merhaba, bir sorum olacak. Umarım görüp cevap verebilirsiniz. Akıllı telefon ile spor yapma fikrini hiç sevmiyorum. spor esnasında bari radyasyonsuz olmak istiyorum=) Ürünü telefona bağlamadan kullanabilir miyim? Bir de Telefondan değil de sıradan bir lap toptan siteye girip senkronize ederek takip gerçekleştirebilir miyim? Bir dedim üç oluyor, kullanan bulunca sormak istedim, denizde kullanabilir miyim? Çook teşekkürler.

    YanıtlaSil